Куріння – сумнівне задоволення, яке шкодить здоровью не тільки самого курця, але й оточуючих. Медики давно довели, що в тютюновому димі міститься понад 300 речовин, які дуже шкодять організму людини.

Найбільш шкідливими впливу є нікотин, ціаніди, синильна кислота, чадний газ та бензапірен. Коли вони потрапляють в організм людини, то стають причиною подразнення слизових оболонок, дихальних шляхів, провокують кашель і роблять голос хрипким.

Захисні властивості слизових знижуються за рахунок того, що вони постійно роздратовані. Це стає причиною частих інфекційних і простудних захворювань. Проте є способи, які допоможуть подолати цю шкідливу і небезпечну звичку.

Утримання та догляд від подразників

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Треба хоча б на три дні захистити себе від подразників, від ситуацій, в яких ви зазвичай курите і утримайтеся від куріння. Потім також намагайтеся уникати ситуацій, в яких ви зазвичай палили, і сигаретного диму, а пізніше відчуєте, що вже й не потребуєте в сигаретах.

Заміна куріння спортом

На зміну старій поганою звичкою повинна прийти нова, позитивна. Такий заміною може стати спорт. Куріння несумісне зі здоровим способом життя, до того ж регулярні заняття допоможуть вам підвищити рівень впевненості в собі, поліпшити настрій і позбавити хоча б від частини негативних наслідків від захоплення цигарками.

Обман організму

Часом мозок плутає потяг до тютюну з потребою в клітковині. Тому коли хочеться курити – їжте фрукти (окрім яблук) і овочі. Фрукти краще їсти в першій половині дня, а овочі – у другій.

Нагадаємо, рідкісні клітини підказали лікарям, як зупинити зараження крові. Рідкісна група лейкоцитів відіграє важливу роль в імунній відповіді на бактеріальну інфекцію, перешкоджаючи розвитку сепсису.

Як повідомляв Знай. ua, нейрологи запропонували вживлювати чіпи в мозок проти епілепсії. Вчені створили чіп, який скорочує кількість нападів епілепсії на 93 %.

Знай. ua писав, що міцні кістки, здоровий мозок і не тільки: топ-5 причин є заморожену ожину. Ожина навіть у замороженому вигляді володіє величезними перевагами.