Світловий ремінь допоможе у лікуванні нетримання сечі.

Пристрій імплантується хірургічним чином і фіксує періодичність позивів в туалет, повідомляє Daily Mail.

Якщо сечовий міхур дає про себе знати більше трьох разів за годину, то ремінь активує вбудовані в нього крихітні лампи.

Світлодіоди впливають на стінку сечового міхура і заспокоюють діяльність нервових клітин, які викликають скорочення м'язів.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Управління нервовими клітинами за допомогою світла називається оптогенетикой. Раніше цей метод використовувався тільки для вивчення того, як нервові клітини спілкуються в мозку .

Новий пояс проходить зараз випробування в Північно-Західному університеті в Чикаго, США.

Як пояснили винахідники новий метод лікування починається з введення лікарями модифікованого вірусу в стінку сечового міхура.

Вірус містить генетичні інструкції, згідно з яким нервові клітини сечового міхура виробляють білок під назвою архаеродопсін 3.

Вплив світла на цей білок послаблює активність нервових клітин, які говорять мозку, що настав час спорожнити сечовий міхур.

Ремінь створено з еластичної тканини, укомплектованої крихітними світлодіодними лампочками і датчиками, що контролюють м'язову активність у стінці сечового міхура. Коли датчики виявляють занадто часте випорожнення сечового міхура, вони відправляють бездротове повідомлення на мікрочіп, який включає світло.

Вчені вже успішно протестували світловий метод лікування на щурах.

У подальших планах тестування на людях, проте винахідники вважають, що пристрій вийде на ринок через три або навіть п'ять років.

Нагадаємо, електроний імплант, який впроваджується над сідницями, позбавить від нетримання сечі мільйони людей.

Як повідомляв портал "Знай.uа", група нейрологів і биоінженерів розробила крихітний пристрій, який допоможе людям з проблемним сечовим міхуром обійтися без медикаментів.

Також "Знай.uа" писав, що ін'єкції етанолу через пряму кишку зменшують простатуна третину і знімають тиск на сечовий міхур і пеніс.