Відомий український дієтолог Катерина Толстікова назвала колір продуктів, який принесе максимум користі організму та пояснила, у чому полягає їх цінність. Інформацією Катерина поділилася у своєму Instagram. Про це повідомляє Clutch.

Отже, на думку дієтолога, найкорисніший колір – зелений.

Чому так важливо їсти продукти зеленого кольору?

Якщо ми заглибимося в молекули, то знайдемо дуже багато цікавих речовин. Практично всі зелені продукти мають потужний вплив на організм:

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще
  • Протизапальна;
  • Антиканцерогенна (профілактика онкології);
  • Захист клітин від різних впливів (антиоксидантна);
  • Поліпшення когнітивних функцій і роботи головного мозку;
  • Нормалізація гормонального балансу;
  • Підтримки здоров'я шкіри, серцево-судинної системи і печінки;
  • Беруть участь у функції фізіологічного детокс;
  • Підтримують дітородну функцію;
  • Профілактика старіння.

Всі ці ефекти виникають за рахунок молекул, які знаходяться у цій їжі. Це і ЕГКГ (epigallocatechin gallate), індол-3-карбінол, сульфорафан, теаніни, ізофлавони, глюкозинолати, фолати, катехіни і багато інших речовин.

Продукти, які варто включити у свій список #musteateveryday:

  • Аспарагус і спаржева квасоля;
  • Шпинат, рукола, базилік, кріп, петрушка, цибуля і вся зелень;
  • Брокколі, брюссельська капуста, кабачок, цукіні;
  • Селера;
  • Кейл;
  • Авокадо;
  • Огірок;
  • Зелений горошок;
  • Болгарський перець;
  • Артишок;
  • Лайм;
  • Оливки;
  • Всілякі паростки і листя коренеплодів;
  • Бок Чой;
  • Ну і, звичайно, справжній зелений чай;

Не обов'язково відразу в один день їсти абсолютно все, але важливо, щоб щодня у вас з цього списку щось було. Ви ж пам'ятаєте, що здоров'я — це далеко не стан, це процес, який складається з щоденних дій, а не тих, що ви робили вчора, чи збираєтеся робити завтра.

До слова, численні дослідження психологів показали: продукти яскравих кольорів (червоні, жовті і т. д.), А також блискучі страви (наприклад, политі маслом, глазур'ю) на підсвідомому рівні стимулюють апетит.

Тоді як продукти спокійних відтінків, і особливо - зелених тонів, не викликають яскраво виражених імпульсів до їжі.

Іншими словами, червоний болгарський перець виглядає для нашого мозку куди більш апетитно, ніж такий самий, але зеленого кольору.

Тому, якщо ви хочете їсти менше, не перевантажувати шлунок і поступово позбуватися від зайвої ваги, має сенс вибирати саме зелені продукти.

Нагадаємо, дієта з високим вмістом овочів і оливкової олії знижує ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань на 25 %.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дослідники з Америки, проаналізувавши харчові звички і психічне здоров'я 26656 тисяч людей прийшли до висновку, що вживання волоських горіхів зменшує ризик розвитку депресії.

Також "Знай.uа" писав, наш організм потребує в стабільному надходженні їжі протягом доби. Тому коли ми його обмежуємо в тому або взагалі не даємо їжі, він починає відчувати стрес, через що спалювання підшкірних жирів припиняється.