Навряд хтось із вас задумувався над тим, чому одні сплять у шкарпетках, а інші - ні, проте вчені знайшли наукове пояснення і розставили усе по поличках.

Декому спати в шкарпетках дуже незручно. Декому на ранок доводиться шукати пару по всьому ліжку. Усі інші просто не уявляють свій сон без шкарпеток. Вони вважають, що у шкарпетках м'яко й тепло.

Було доведено наукою, що люди, які сплять у шкарпетках, швидко засинають уночі, якість сну в них набагато краща, ніж у тих, хто спить без шкарпеток.

Ніл Робінсон - експерт зі снів - пояснив, що коли ноги в теплі, то наші судини розширюються по всьому тілу. Це викликає невелике зменшення температури, яке викликає відчуття втоми й можливість підготуватися до сну.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Проте вчені рекомендують мати окрему пару шкарпеток спеціально для сну, і не радять спати у парі, в якій ви ходили цілий день. Вони запевняють, що шкарпетки із шерсті ідеальні, адже вони є найкращим ізолятором - ноги будуть в теплі всю ніч. Шерсть також має антибактеріальні властивості.

Для того, щоб отримати кращий результат, краще одягати шкарпетки за годину до сну.

Якщо ж ви із категорії людей, які чудово засинають без шкарпеток, то вам непотрібно змінювати свої звички.

Учені також пояснили, чому дехто не любить спати у шкарпетках. На їхню думку, це пов'язано з гарною циркуляцією крові, швидшим, ніж у інших, метаболізмом або твстішою шкірою.

Нагадаємо, вчені розкрили дивовижний секрет довголіття: напій з градусом. Вчені багато років намагалися знайти секрет довголіття, і не дивно, що одне з наукових досліджень, проведених у 2003 році, отримало назву "Дослідження 90+".

Як повідомляв Знай.ua, вчені знайшли горіх, що рятує від депресії. Дослідники проаналізували дані про здоров'я і звички 26656 людей. Найбільш корисною в цьому плані по праву можна назвати середземноморську дієту, яка характеризується великою кількістю свіжих овочів і фруктів, цільнозернових продуктів, горіхів і насіння, риби і курки, а також обмеженим споживанням тваринного м'яса.