Діабет – небезпечне захворювання, яким, за статистикою ВООЗ, страждає кожна десята людина на планеті. Він може бути як спадковим, так і придбаними, тому краще виключити зі свого раціону продукти, які його провокують. Передає Clutch.

Крохмалисті продукти

Найбільш звичні для українців продукти провокують появу діабету. До них відносяться боби, деякі види злакових і картопля. У невеликих кількостях вони дуже корисні для здоров'я, але варто переборщити, і біди не оминути. Фахівці також рекомендують не змішувати їх з продуктами, багатими на вуглеводи.

Червоне м'ясо

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Незважаючи на те, що червоне м'ясо вважається корисним, медики не рекомендують ним зловживати. Надмірне вживання цього продукту збільшує ризик захворіти діабетом другого типу на 19-20%. Вчені вважають, що надлишок заліза в червоному м'ясі сильно заважає виробленню інсуліну, який, по суті, є "таблеткою" від діабету.

Сухофрукти

Сухофрукти радять вживати багато дієтологів. Це не дивно, адже вони містять багато вітамінів і в цілому позитивно впливають на роботу травної системи.

Проте, як правило сухофрукти вживаються у надмірній кількості, тому в організм надходить багато цукру. Це плачевно позначається на стійкості організму до появи діабету.

Горіхи

У невеликих дозах горіхи провокують вироблення організмом інсуліну, а також стимулюють частку мозку, яка відповідає за ситість. Правда, з цим продуктом потрібно поводитися дуже обережно. Він неймовірно калорійний і перетравлюється в організмі дуже довго.

Готова їжа

Захоплення фастфудом б'є по всьому організму, але особливо впливає на ризик прояви діабету. Через високий вміст солей і консервантів в продукції ризик дістати захворювання збільшується вдвічі.

Нагадаємо, учені назвали причини випадіння волосся.

Раніше Знай.uа повідомляв, учені створили унікальні ліки проти раку.

Також Знай.uа писав, вчені розкрили дивовижний секрет довголіття.