Західна дієта з високим вмістом жиру і цукру підвищує ймовірність смерті від сепсису.

До такого висновку прийшли дослідники Портлендського державного університету після вивчення впливу різних раціонів харчування, пише Daily Mail.

Вчені припускають, що навіть кетодієти з високим вмістом жиру можуть спровокувати хвороби.

Фастфуд

Дослідники запропонували лікарням приділяти більше уваги пацієнтам з поганим харчуванням, щоб переконатися, що вони не захворіють сепсисом.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

У ході дослідження вчені годували мишей двома раціонами харчування.

Першою була західна дієта, яка характеризується низьким вмістом клітковини і високим вмістом жирів і цукру. Іншим типом живлення — стандартна дієта з високим вмістом клітковини.

Гризуни, який харчувалися жирною дієтою, страждали від хронічних запалень, тяжкого сепсису та демонстрували високі показники смертності.

Вчені стверджують, що "дієта може безпосередньо регулювати вроджену імунну систему за допомогою невідомого механізму".

Дослідники стверджують, що отримані результати можуть допомогти лікарням контролювати раціон харчування пацієнтів в умовах інтенсивної терапії, оскільки вони більш уразливі до сепсису.

Раціон

"Якщо ви знаєте, що дієта з високим вмістом жиру і цукру корелює з підвищеною сприйнятливістю до сепсису і підвищеною смертністю, коли ці пацієнти знаходяться у відділенні інтенсивної терапії, потрібно переконатися, що вони споживають правильні жири і правильне співвідношення жирів", — стверджують автори дослідження.

Слід зазначити, що сепсис виникає в результаті травми або легкої інфекції. Найбільшому ризику піддаються пацієнти, що знаходяться в лікарні, а також молоді і літні люди.

Нагадаємо, що потрібно знати про OMAD-дієту.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дієта з високим вмістом овочів і оливкової олії знижує ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань на 25 %.

Також "Знай.uа" писав яка дієта дійсно працює: без вуглеводів або без жирів.