Літні жінки можуть зменшити ризик розвитку остеопорозу, якщо щотижня будуть виконувати вправи на стрибки.

Такі прості та веселі тренування надають достатнє навантаження на м'язи ніг і стегон людини, щоб запобігти витончення кісток, що відбувається з віком, пише Daily Mail.

Доктор Галліна Монтгомері (Gallin Montgomery) з Університету Манчестера протестувала дану методику на чотирнадцяти жінках у віці п'ятдесяти років та старше.

Літній чоловік стрибає

Слід зазначити, що дослідження не врахували щільність кісток.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тим не менш вчені виміряли навантаження на м'язи і вважають, що такі вправи дійсно працюють. При чому допомагають, як стрибки з невеликої висоти, так і стрибки на місці.

За словами вчених, результати досліджень продемонстрували збільшення густини мінералів кісткової тканини у всіх жінок похилоговіку приблизно на 2 % в рік. Це досить для того, щоб запобігти остеопороз.

Враховуючи, що майже кожна п'ята жінка старше 50 років страждає від цього захворювання в порівнянні з майже 7 % чоловіків. Половина жінок у цьому ж віці отримують серйозні травми внаслідок остеопорозу.

Хоча відомо, що фізичні вправи допомагають зміцнити кістки, жінки середнього віку, стикаючись з необхідністю працювати і доглядати за дітьми і престарілими батьками, часто не мають часу для тренувань.

Стрибки на батуті

Також слід зазначити, що жінки, які брали участь у дослідженні, здійснювали один стрибок кожні чотири секунди.

Незвичайне дослідження також показало, що для профілактики остеопорозу корисно робити 30 стрибків три рази в тиждень.

Експерти рекомендують літнім людям, стурбованим своїм здоров'ям, перед початком нових вправ спершу звернутися до лікаря.

Нагадаємо, м'язи пенсіонерів, які регулярно займаються спортом, не відрізняються від м'язів молодих людей.

Як повідомляв портал "Знай.uа", фізична активність покращує когнітивні функції мозку людини.

Також "Знай.uа" писав, чому літнім людям потрібно займатися єдиноборствами.