Американсикй вчені з Університету Райса встановили, що надмірні любовні почуття і прихильність до другої людини можуть стати згубними для вашого власного життя. При втраті об'єкта обожнювання підвищується ризик смерті від проблем з серцем.

Група дослідників під керівництвом Кріса Фагундес з'ясувала, що після втрати коханої людини ймовірність смерті від зупинки серця значно збільшується. Особливо протягом перших трьох місяців після відходу з життя.

У науковому проекті взяли участь близько 70 осіб у віці від 51 до 80 років. Фахівці розділили добровольців на дві групи. У першій були овдовілі подружжя, а друга стала контрольною. У результаті вчені зробили висновок, що в групі вдівців у людей набагато підвищений ризик небезпечних для їх життя порушень серця.

Наукові фахівці заявили, що ризик смерті для овдовілого чоловіка, збільшується приблизно на 41 відсоток. Основним фактором при цьому були серцево - судинні захворювання.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Згідно з даними дослідників, враховуючи стать, вік, вагу і стан здоров'я людей, вдівці мають серйозний маркер запалення в організмі. В їх крові є дуже високий рівень специфічних сполук. Це TNF-альфа та ІЛ-6, які сприяють запальним процесам. За словами вчених, цитокіни це білкові сполуки, які утворюються в імунних клітинах і відповідають за активацію або придушення запалень в організмі.

Дослідники підрахували, що у тих, хто втрачає кохану людину, майже на 50% знижується варіативність серцевого ритму. Таке сильне і різке зниження сприяє розвитку небезпечної для життя серцевої недостатності.

Нагадаємо, астрологи попередили про складному періоді для всіх знаків Зодіаку: під загрозою робота, любов і гроші

Як повідомляв "Знай.uа", 5 найміцніших пар українського шоу-бізнесу: у них є чому повчитися

"Знай.uа" писав, Київ пережив весільний бум 14 лютого: любов по-німецьки, пари за 40 і тренд "одинаків"