Вчені встановили, що порівняно з жінками, які не вживали дієтичні напої або вживали, але рідше одного разу на тиждень, у жінок, які вживали два рази або більше штучно підсолоджених напоїв в день ймовірність інсульту на 23% вище, на 31% частіше зістрічається інсульт, який викликаний тромбом на 29% частіше розвиваються хвороби серця. Це все призвело до того, що прекрасна половина людства з другої групи вмирала на 16% частіше.

Вчені виявили, що для певних категорій, ризики були значно вище. Більш ніж удвічі ризик инстульта при ожирінні, хворобах серця і у афроамериканок збільшує рясне споживання дієтичних напоїв (два або більше разів на день).

Доктор філософії, провідний автор дослідження і доцент кафедри клінічної епідеміології і здоров'я населення в Медичному коледжі Альберта Ейнштейна в Бронске, Нью-Йорк – Ясмін Моссавар-Рахмані пояснює, що більшість людей, особливо ті, хто має надлишкову вагу або страждає ожирінням, п'ють низькокалорійні напої, для того, що б скоротити кількість калорій у своєму раціоні. Дослідження показали, що штучно підсолоджений напої не можуть бути нешкідливими, а високе їх споживання пов'язано з більш високим ризиком розвитку інсульту і хвороб серця. Вчені говорять, що поки не знають, які саме види підсолоджувачів призводять до таких наслідків, але мають намір продовжити дослідження в даному напрямку.

Нагадаємо, три головних ворога фігури: які ранкові звички заважають схуднути

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляв"Знай.uа"ети нешкідливі симптоми можуть говорити про серйозне захворювання: коли потрібно бігти до лікаря

"Знай.uа" писав, болезаспокійливі викликають страшні наслідки: висновок учених змусить вас терпіти