Лікарі не дрімають. Одні шукають препарати від невиліковних, як нам здається, хвороб, а інші від хвороб які викликають ці ж препарати.

Деякі ліки при регулярному прийомі можуть призвести до інсульту або викликати сердчный напад. Мова йде про такі широковідомі знеболюючі як:

Ібупрофен

Диклофенак

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Целескоксиб

Мефенамова кислота

Напроксен

Саме лікарі з Тайваню прийшли до такого висновку.

Для чистоти експеременту вони вивчили медичні карти 50 тисячі дорослих пацієнтів з гіпертонією. Лікарі прийшли до висновку, що один на триста осіб у разі прийому цих препаратів може спровокувати середчный напад або інсульт. Вони назвали точні побічні ефекти деяких препаратів, таким чином Ібупрофен призводить до інсульту чи інфаркту. Приблизно через чотири тижні прийому цього медикаменту в одного з 330 пацієнтів був деагностирован інсульт або серцевий напад.

«У свою чергу, целекоксиб виявився ще небезпечніше і привів до такого ж результату одного з 105 осіб. Серцевий напад або інсульт стався у однієї людини з 245 і в одного з 214, вживали диклофенак і напроксен відповідно», - розповіли вчені.

Найбільш безпечним ліками з перерахованих вище є "Мефенаменова кислота" так як ризик виникнення якогось з недуг мозку або серця - менше в порівнянні з іншими. Але все таки такий ризик можливий, 1 пацієнт на 394 може стати "жертвою" інсульту.

Нагадаємо, раніше "Знай.ua" писав про жахливу смерть чоловіка в центрі Києва. Якби не халатність людей, все могло б обернутися по-іншому. Як убезпечити себе від серцевого нападу, адже навіть якщо навколо вас сотні людей, це не означає що всі кинуться вам допомагати.

Також "Знай.ua" повідомляв про нове відкриття вчених: як посмішкою побороти біль у суглобах. Медики просять людей бути більш позитивними.

Раніше "Знай.ua" інформував про стрес. На що він впливає і як його подолати.