Яблучний оцет, який можна знайти в будь-якому продуктовому магазині – ефективне средство не тільки в кулінарії і побуті, але і для здоров'я. Існує безліч народних рецептів із застосуванням оцту, адже він допомагає усунути неприємні запахи, очистити тіло і уберегти від хвороб.

Оцет заспокоює запалене горло

Яблучний оцет відмінно бореться з бактеріями і мікробами. Наступного разу, коли в горлі несподівано почне дерти, змішайте склянку теплої води з чотирма столовими ложками яблучного оцту.

щогодини полоскати горло цим розчином, щоб вбити бактерії.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Допомагає при палінні в грудях

Оцет може заспокоїти дискомфорт у грудях, у разі, якщо печіння виникає із-за зниженої кислотності. Натуральний яблучний оцет може заповнити цю нестачу і допоможе перетравити їжу. Потрібно розчинити в склянці води чайну ложку оцту.

Допомагає при закладеному носі

Оцет бореться з назальними інфекціями. Він містить вітаміни В і Е, кальцій, калій і магній. Саме ці мікроелементи допомагають очистити носові порожнини і заспокоїти напади алергії.

Коли в наступний раз закладе ніс, розчиніть 1 ч. л. оцту в склянці води і випийте. Можете таким же слабким розчином закапати ніс.4. Позбавляє від лупи.

Оцет допомагає боротися з лупою

Висока кислотність яблучного оцту допомагає нормалізувати pH баланс шкіри голови, запобігаючи появі грибка і бактерій.

Для того, щоб позбутися від лупи, потрібно змішати оцет з водою 1:1 і залити в пляшку з розпилювачем.

Розбризкувати суміш на волосся, поки вони не стануть відчутно вологими. Загорніть голову рушником і залиште на 15 хвилин. До речі, від цього волосся стануть ще й об'ємними.

Нагадаємо, відомий дієтолог розповіла, скільки клітковини повинно бути в раціоні. Дієтолог розповіла про наслідки надмірного вживання клітковини.

Як повідомляв Знай. ua, ці популярні знеболюючі можуть вас убити. Виявилося, що у 1 людини з 300 прийом цих препаратів може викликати серцевий напад або інсульт.

Знай. ua писав, як швидко збити тиск без пігулок і лікарів. Методику можна використовувати в домашніх умовах.