Нейрофізіолог Бижан Шаропов зробив сенсаційну для пересічної людини заяву і розвінчав популярний міф про мозок. Виявилося, що в організмі людини нервові клітини відновлюються.

Даний міф особливо популярним був до 1980-х років, після чого вчені почали активно досліджувати цю тему.

"У людини до 25 років мозок росте своєрідно, тобто скрізь де додається маса. Потім функцію поповнення кліток бере на себе тільки так званий "дорослий нейрогенез" і цей процес строго специфічний", - пояснив нейрофізіолог.

На роботу мозку ніяк не впливає невеликий стрес. Крім того, немає ніякого зв'язку між інтелектуальними здібностями і розміром мозку.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

"Наш мозок росте за кількістю клітин до 25 років. Після того починається його деградація. Якщо ви подивіться зображення МРТ 25-річних та 70-літніх, то помітите, що у літніх людей мозок менше", - додав Шаропов.

Раніше повідомлялося, що вчені довели, що рівень вітаміну D в організмі впливає не тільки на якість шкіри, волосся і нігтів, але і на стан організму в цілому. Медики вважають, що дуже важливо тримати цей рівень під контролем.

Дослідники з ірландського Трініті-коледжу довели, що найефективніше визначати рівень вітаміну D можна по волоссю.

"Волосся відростає приблизно на 1 см на місяць і зберігають зміни в статусі вітаміну D, відображаючи сезонні та інші відмінності", — розповіли фахівці.

Нагадаємо, як келих вина впливає на здоров'я літніх людей. Знайдена безпечна доза алкоголю.

Як повідомляв Знай. ua, медики представили унікальні краплі для очей. Нові краплі для очей дозволять бачити в темряві без застосування тепловізорів і навіть очок.

Знай. ua писав, що лікарі виявили природні ліки від гіпертонії. Лондонські медики дізналися, який продукт допоможе врегулювати тиск та знизити ризики захворювань.