Вживання двох порцій грибів в тиждень вдвічі знижує ризик виникнення ранніх симптомів слабоумства в літньому віці.

Дослідники з Національного університету Сінгапуру виявили, що люди, які з'їдають хоча б 300 г грибів, мають знижений ризик порушення когнітивних здібностей, пише Daily Mail.

За словами дослідників, навіть невелика порція грибів надає позитивний ефект.

Що міститься в 100 грамах печериць

Справа у тому, що гриби містять амінокислоту, яку організм не може виробляти самостійно або міститься в особливо низьких концентраціях у людей зі слабоумством.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У рамках експерименту команда вчених протягом шести років збирали дієтичні показники понад 600 китайців старше 60 років.

Добровольці пройшли когнітивні тести, щоб з'ясувати, наскільки добре функціонує їхній мозок і скласти "рейтинг недоумства", а також оцінити, наскільки сильно їх мозок був пошкоджений віком.

У тих, хто з'їдав понад двох порцій грибів щотижня, ймовірність порушення когнітивних здібностей була на 50 % нижче.

Симптоми недоумства

Вся справа в унікальному поєднанні під назвою ерготіонін, який вважається антиоксидантом і протизапальним засобом, що люди не можуть синтезувати самостійно.

Але його можна отримати з деяких продуктів, одним з яких є гриби.

Серед грибів, які містять корисний компонент, вчені перерахували печериці, гливи, шиітаке, а також сухі та консервовані гриби.

Вчені додали, що позитивний ефект роблять і багато інші види грибів.

Дивіться також: Хвороба Альцгеймера

Нагадаємо, поживні речовини, що містяться в м'ясі, яйцях, жирній рибі, горіхах і зелені, допомагають запобігти розвитку хвороби Альцгеймера.

Як повідомляв портал "Знай.uа" дослідники з Єльського університету визначили питної коктейль із синтетичних молекул, який перешкоджає розвитку перших стадій хвороби Альцгеймера.

Також "Знай.uа" писав, що ефективна вакцина проти деменції буде створена через 10 років.