Правильне харчування — це практично недосяжна мета, особливо якщо не прагнути до цього постійно. Плюс до цього, правильне харчування дає більше енергії, хороше самопочуття і допомагає на тренуваннях.

Продукти, які ви їли взимку, навряд чи містили весь набір корисних вітамінів і мінералів. Відсутність регулярних фізичних навантажень послабило серцевий м'яз. На такому тлі обмеження в харчуванні — дієта може принести тільки шкоду організму, спровокувати загострення хронічних захворювань або появу нових.

Про це відомий український дієтолог Світлана Фус написала у своєму Instagram. Повідомляє Clutch.

Як же краще перейти на здорове харчування?

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Перший крок до своєї мрії — перегляньте своє харчування. Приберіть все шкідливе з раціону, а корисні продукти поділяємо на 3 — 4 прийоми.

"Пірнай" в спорт: крок за кроком. Почніть робити ранкову зарядку, підніматися без ліфта на 3-4-й поверх.

Внесіть оновлення в своє нове життя поступово, дозовано, а не відразу — ось головне правило. Тоді вони будуть проходити без стресу, а ваші зусилля будуть зрозумілими і зручними для вас. І у вас все вийде!

Ставте реальні цілі, наприклад, схуднути за 3 місяці здорового харчування і вправ на 3-4 кг і зберігати досягнуту вагу. Тоді нові звички непомітно стануть вашими вже назавжди.

Зробіть це вашим способом життя. Тоді не доведеться весь час худнути до будь-якої дати або сезону.

Коли ви зрозумієте, що потрібно сфокусуватися на структурі харчування та правильно розподілити всю їжу протягом дня, здорова їжа може стати дивовижно приємною і легкою.

Нагадаємо, дослідники довели, що чорнослив володіє неймовірними властивостями. Крім того, що він підвищує працездатність і в цілому тонізує організм, цей сухофрукт здатний уберегти вас від раку товстої кишки.

Як повідомляв портал "Знай.uа", відомий український дієтолог Катерина Толстікова розповіла, чому важливо їсти багато зелені. За її словами, саме кінза, петрушка, кріп, зелена цибуля, рукола та інша зелень - це справжня панацея від усіх хвороб.

Також "Знай.uа" писав, фахівці Гарвардського університету дійшли висновку, що кето-дієта - це найефективніша система харчування для схуднення.