Сонячне світло. Стрес. Гарячі напої. Лікарі виявили величезну кількість факторів, які посилюють розацеа.

І кожен, хто страждає від цього захворювання, не з чуток знайомий з причинами, пише Health.

Але медичні експерти поки ще не визначили найголовнішого: яка природа розвитку розацеа.

Іншими словами, вони не знають, чому всі ці фактори призводять до почервоніння, потовщення шкіри, свербіння і акне, у одних людей, а у інших — ні.

І ось п'ять можливий винуватців і провокаторів розацеа:

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Гени

1. Ген

Будь-яка шкіра може на короткий час почервоніти, але у людей з розацеа, кровоносні судини збільшуються, викликаючи почервоніння та інші симптоми, які швидше зберігаються, ніж зникають.

Розацеа, як правило, вражає цілі сім'ї, тому експерти вважають, що в ДНК може існувати генетичний зв'язок, який підвищує ймовірність розвитку захворювання.

Імунна система

2. Порушення в роботі імунної системи

Ваша імунна система повинна захищати організм від шкідливих вторгнень. Але одна з теорій про причини розацеа свідчить, що іноді щось йде не зовсім за планом.

Якщо люди з чутливою шкірою піддаються впливу сонячних ультрафіолетових променів або мікроорганізмів, то це порушення може викликати непропорційно високу імунну реакцію.

Такий невідповідний імунну відповідь призводить до утворення запальних факторів, що викликають симптоми розацеа.

Вугрова железница

3. Підшкірні кліщі

Ще одним потенційним фактором, що сприяє розацеа, є дивний і маленький шкірний кліщ під назвою вугровий демодекоз. Якщо подивитися на нього через мікроскоп, то вони трохи схожі на маленьку Годзіллу.

Підшкірні кліщі можуть прожити все своє життя у вашій шкірі і там же померти. Це, як правило, не є проблемою, але однією з причин, чому люди з розацеа можуть бути більш схильними, полягає в тому, що вони мають підвищене навантаження на шкіру через кліщі.

Нерви

4. Несправні зв'язки між нервами і кровоносними судинами

В основі розацеа також можуть лежати порушення в роботі нервової системи. Зрештою, це нерви, які посилають сигнали кровоносним судинам про те, коли потрібно скорочуватися і коли розслаблятися. Тому, коли цей механізм передачі повідомлень не працює належним чином, занадто великий приплив крові до шкіри може призвести до почервоніння шкіри.

Інфекції

5. Інфекції (можливо)

Довгий час вважалося, що бактерії H.pylori, які пов'язані з виразками і кишковими інфекціями, сприяючу розвитку розацеа. Але у багатьох людей, які страждають розацеа, немає цієї інфекції.

Якщо ви раптово помітили почервоніння, горбистість, прищі, пустули або поява дрібних кровоносних судин під шкірою, зверніться до дерматолога.

Нагадаємо, ботокс від зморшок допомагає при лікуванні розацеа.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 95 % представленої косметичної продукції містять у собі хоча б один інгредієнт, який викликає алергію.

Також "Знай.uа" писав, що потрібно знати про розацеа.