Відомий український педіатр доктор Комаровский назвав 5 критеріїв хороших батьків. Про це передає Clutch.

1. Хороші батьки приймають рішення разом

За словами доктора, хороші батьки всегода повинні приходити до спільного рішення у вихованні дитини. Малюк не повинен чути, що мама говорить одне, а батько - інше. Адже в такому випадку дитині доводиться вибирати, хто для неї більш авторитетний.

2. Хороші батьки не впевнені на 100% в правильності свого виховання

Сумніватися в методах виховання - це нормально. Дитина повинна розуміти, що батьки теж можуть помилятися. Вона повиннна побачити, що ви можете визнати і виправити свою помилку, а не доводити свою правоту до останнього.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

3. Хороші батьки навчаються разом зі своєю дитиною

Дитина повинна розуміти, що знає щось, чого не знають батьки. Не дарма кажуть, що вустами немовляти глаголить істина, адже діти часто розуміють життєві істини інтуїтивно. Не варто це ігнорувати.

4. Не ведуться сліпо на поради бабусь

У вихованні дітей завжди потрібно керуватися власним холодним розумом. Не потрібно сліпо слідувати порадам психологів та інших батьків, а тим більше бабусь і дідусів. Мудрість поколінь часто може нашкодити малюкові.

5. Контролюють свої емоції

Батьки - теж люди, вони зляться, дратуються, сумують і зриваються. Дитина часто потрапляє під "гарячу руку" і стає жертвою емоцій. Пам'ятай, що діти не повинні страждати, адже вони беззахисні, тому контролюй свої почуття. Якщо ж дитина все-таки отримала незаслужену догану, варто придушити власну гордість, і вибачитися перед нею, пояснивши свій стан.

Доктор Комаровський підкреслює, що важлива помірність у всьому. Не варто допускати, щоб дитина відчував вседозволеність, а також виключити гіперопіку. До дитини треба ставитися як до маленького дорослого.

Нагадаємо, доктор Комаровський поставив Україні діагноз.

Раніше Знай.uа повідомляв, Комаровський заборонив популярну кашу.

Також Знай.uа писав, Комаровський розповів про особливості догляду за передчасно народженими дітьми.