Вчені з Рочестерського технологичего університету запропонували унікальний засіб діагностики серцевих захворювань.

Як пишуть дослідники в статті для JMIR mHealth and uHealth, система кардіоваскулярного моніторингу на основі сидінь в туалеті спрямована на зниження показників ремісії пацієнтів із застійною серцевою недостатністю в лікарні.

Простіше кажучи, медики створили стульчак, який фіксує можливі симптоми захворювань серця, і довели його працездатність.

Хронічна серцева недостатність

Сидіння для туалетів, які будуть надані дослідницькою компанією Heart Health Intelligence в рамках процесу отримання дозволу FDA (Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів), будуть закуповуватися лікарнями і видаватися пацієнтам з серцевою недостатністю після виписки з лікарні.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Такі туалетні сидіння обладнані датчиками для вимірювання електричної і механічної активності серця і можуть контролювати частоту серцевих скорочень, кров'яний тиск, рівень оксигенації крові, вагу пацієнта, тощо.

Алгоритми аналізують дані і, по мірі подальшого розвитку, попереджають про погіршення стану. Звіт буде передано кардіологам, які потім визначать необхідність втручання.

Пристрій

"Як правило, протягом 30 днів після виписки з лікарні 25 % пацієнтів, які страждають від застійної серцевої недостатності, стикаються з ремісією", — пояснив засновник і генеральний директор компанії Heart Health Intelligence, а також провідний автор дослідження Ніколас Коннек.

За його словами, через 90 днів виписки з лікарні, 45 % пацієнтів повертаються до лікарні. Створений ними стульчак дозволить передбачити можливість виникнення ремісії, а отже прискорити лікування.

Нагадаємо, вчені з університету Дьюка запропонували новий аналіз крові, який дозволить визначати наскільки заблоковані кровоносні судини.

Як повідомляв портал "Знай.uа" британські дослідники успішно протестували пристрій штучної підшлункової залози.

Також "Знай.uа" писав, генна терапія допоможе в лікуванні рідкісного захворювання, приводить до сліпоти у чоловіків.