Паразитичний грибок, який живе на комахах, допоможе в лікуванні остеоартроза.

До такого висновку прийшли дослідники з Ноттінгемського університету Великобританії після того, як вивчили з'єднання кордицепса військового (Cordyceps militaris), пише The Medical News Today.

Організм відноситься до роду спориннь, які паразитують на гусеницях метеликів Haepialus, а також багатьох інших комах.

Кордицепс, що паразитує на мураху

Дослідники Ноттінгемського університету зосередили свою увагу на потенційних перевагах кордицептина — сполуки цього гриба, яка, за їх словами, володіє унікальною протизапальної дією і дозволяє створити ліки від артриту на його основі.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Професор Корнелія де Мур і її колеги вивчили вплив кордицептина на мишачі і щурячі моделі остеоартрозу і виявили, що з'єднання може як зменшити біль, так і зупинити прогресування захворювання.

Кордицепс паразитує на певних комахах

Коли вчені перорально вводили кордицептин гризунам з остеоартрозом, вони побачили, що з'єднання блокує механізм, яке приводиться в рух надмірним рівнем CPSF4, і таким чином пригнічує запалення.

Крім того, кордицептин також зменшує біль і запобігає погіршенню симптомів, пов'язаних з прогресуванням остеоартриту.

Кордицепс, що паразитує на гусеницях

"Ми сподіваємося, що кордицептин стане засновником нового класу болезаспокійливих. Доведеться почекати, перш ніж препарат на основі кордицептина будуть виписувати пацієнтам, але наша робота дуже перспективна — ми з нетерпінням чекаємо нових результатів", — заявила авторка дослідження де Мур.

Нагадаємо, препарат, отриманий з жирних кислот омега-3, зменшує запалення при остеоартриті.

Як повідомляв портал "Знай.uа", медики запропонували естроген як засіб захисту меніска від небезпечного захворювання суглобів.

Також "Знай.uа" писав, чому у людей хрустять суглоби.