Напад анафілактичного шоку ледь не убив японську жінку, яка покуштувала млинців з борошна з невидимими мешканцями.

Як пише Daily Mail, постраждала відкусила всього кілька шматочків японського млинчика окономіякі, як у неї почала розвиватися потужна алергічна реакція.

На щастя, жінка встигла вчасно дістатися до лікарні, де розповіла лікарям, що приготувала млинці з борошна, яке протягом року зберігалося у відкритому пакеті.

Японські млинці окономіякі

Вчені вивчили зразки борошна і виявили в одному грамі близько 4500 представників пилових кліщів. Крім цього, там же знайшли 11 видів мікроскопічних кліщів Chelacaropsis moorei.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Додаткові тести виявили, що у жінки була алергія на пилового кліща.

Пацієнтка пройшла "курс швидкого відновлення" після прийому пероральних і внутрішньовенних стероїдів, а також антигістамінних препаратів.

Пилові кліщі

Цей інцидент був описаний в звіті доктора Кацунорі Масакі з відділення внутрішньої медицини лікарні на японському острові Хонсю.

Слід зазначити, що родичі, які також попровали млинці з кліщів, не постраждали від алергічних реакцій.

Пилові кліщі

Симптоми алергії на кліщів нагадують звичайну алергію: нежить в носі, набряки очей та порушення дихання.

Однак споживання в їжу великої кількості мікроскопічних кліщів викликає серйозні симптоми лише в рідкісних випадках.

Анафілактичний шок від пилових кліщів вважається "прихованої" причиною важких алергічних реакцій і часто упускається з виду лікарями.

Найголовніша небезпека у тому, що забруднене борошно нічим не відрізняється від звичайного, тому люди можуть регулярно страждати від алергії, не підозрюючи про справжні причини

Нагадаємо все, що потрібно знати про сінну лихоманку.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у період з 1997 по 2011 рік кількість дітей, які страждають від харчової алергії, зросло на 50 % у всьому світі і продовжує зростати.

Також "Знай.uа" писав, чи існує алергія на цукор.