Американські вчені провели нове дослідження, в результаті якого з'ясували, що часте вживання курячих яєць може серйозно нашкодити здоров'ю людини і навіть привести до смерті.

Результати експерименту були опублікованими в медичному журналі JAMA. Передає Хвиля.

Також експерти встановили оптимально-безпечну норму вживання курячих яєць, що становить 2-3 штуки на тиждень. Ті, хто не може з яких-небудь причин слідувати пораді вчених, віддавати перевагу білку і з'їдати менше жовтка, де в основному і міститься холестерин.

У дослідженні вчених взяли участь 30 тисяч осіб, а самі дані збиралися протягом 17 років.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У цьому дослідженні не враховувався вік учасників, рівень їх фізичної активності, а також наявність або відсутність такої шкідливої звички як куріння. Також вчених не цікавило питання наявності високого артеріального тиску в учасників дослідження.

Так небезпека надмірного споживання яєць для здоров'я пов'язана з високим вмістом холестерину в яєчному жовтку. В середньому в жовтку великого яйця міститься приблизно 185 міліграмів холестерину.

Як з'ясували фахівці, вживання 300 міліграмів холестерину в день підвищує ризик виникнення серцево-судинних захворювань на 17%, а передчасної смерті — на 18%.

Вживання 3-4 яєць на тиждень, згідно з дослідженням, підвищує ризик виникнення серцево-судинних захворювань на 6%, а ризик передчасної смерті — на 8%.

Якщо їсти по два яйця на день, то, як стверджують вчені, ризик розвитку серцево-судинних захворювань зростає відразу на 27%, а ризик передчасної смерті — на 34%.

Вчені відзначили, незалежно від того, наскільки здоровим є ваше серце, чим більше яєць ви їсте, тим більше ризикуєте заробити захворювання серцево-судинної системи, в тому числі ішемічну хворобу серця або серцевий напад.

"Наше дослідження показало, що якщо дві людини харчуються однаково, але з'їдають різну кількість яєць, то в того, хто з'їдає більше яєць, ризик заробити хворобу серця вище, ніж у того, хто з'їдає менше цього продукту", — говорить співавтор дослідження Норрина Аллен.

Проте дослідники не виключають, що і в їх роботі можуть бути помилки.

Нагадаємо, харчування продуктами з високим вмістом жирів може негативно позначитися на здоров'ї трьох наступних поколінь.

Як повідомляв портал "Знай.uа", для ідеальної і стрункої фігури правильніше не обмежувати себе в їжі, а, навпаки, харчуватися досить повноцінно і правильно.

Також "Знай.uа" писав, дослідники, стверджують, що інтенсивне вживання фастфуду здатне зробити людину дурнішою.