Хворі на рак мозку перерахували симптоми, які вони не сприймали всерйоз на початку хвороби.

Про це йдеться в дослідженні Королівського коледжу Лондона, опублікованому в журналі PLOS One.

Зокрема, хворі розповіли, що до останнього не звертали увагу на проблеми з пам'яттю, схильність до втрати рівноваги, незграбність, погіршення сну та зору, затруднена мова.

Як правило всі вони пов'язували ці симптоми з природним старінням організму людини та не поспішали звертатись за кваліфікованою медичною допомогою.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Я мив посуд в раковині і став дуже повільно нахилятися, все нижче і нижче. Забавно, що у тебе навіть думки немає: "Варто відвідати лікаря". Ти просто не думаєш, і тобі здається: "Я це переживу", - розповів респондент з вікової групи 61-70 років.

Відомо, що більшість учасників пройденого дослідження звернулись до лікарів лише після підозри на інсульт чи деменцію. Деякі лише після поради родичів та близьких.

Варто відзначити, що рак мозку виникає при аномальному ділення клітин, які до переродження були нормальними складовими тканини мозму.

Раніше ми писали, що сон має вирішальне значення для функціонування системи "очищення" мозку від непотрібних компонентів. Недавні дослідження показали, що цьому сприяє лише глибокий сон. Тим самим він захищає мозок від нейродегенерації.

Хронічне недосипання – це наслідок регулярного браку сну, який накопичується і потім дає про себе знати. Тіло людини відчуває певні потреби у сні, і його нестача обов'язково позначиться негативно на вашому здоров'ї та стані.

Нова робота дослідників відкриває раніше невідомі стратегії лікування безсоння. Відкриття пояснює, чому хронічний недосип вкорочує життя, а також розширює можливості для розробки ефективних методів лікування розладів сну.

Фахівці з Оксфордського університету довели, що окислювальний стрес — це загальний для сну і старіння механізм. Цей процес є причиною старіння і розвитку багатьох захворювань, проте нове дослідження вказує на його вплив на певні нейрони мозку.

Нагадаємо, люди поділилися знімками з незвичайними вродженими особливостями.

Як повідомляв "Знай.ua", визначено формулу успішного одруження.

Також "Знай.ua" писав, що вчені наблизилися до розгадки таємниці найдавнішої цивілізації.

Порошенко пролітає: у другому турі Зеленський зустрінеться з Тимошенко - Пальчевський