Популярна гра Тетріс може бути неймовірно корисна для здоров'я. Вчені заявили про її лікувальний ефект.

Тетріс винайшли в 1984 році. З тих пір він пережив кілька перевипусків і грати в нього можна на будь-якому мобільному пристрої і приставках. Гра дуже проста – мета полягає в тому, щоб спорудити стіну з "блоків" різної форми. Кожен закінчений ряд зникає, звільняючи місце для ігрового поля.

Користь для здоров'я в цій грі вперше виявили психологи шведського Каролінського інституту. Вони відзначають, що Тетріс завдяки простим правилам і повному зануренню в процес може бути дієвим терапевтичним засобом.

Вчені з Оксфордського університету змогли з'ясувати, що Тетріс здатний знижувати кількість травматичних спогадів у людей, які пережили шок після ДТП. Згодом вони рідше згадують про те, що стало причиною стресу.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

У Плимутском університеті та університеті Квінсленда провели спільне дослідження, яке показало, що Тетріс ефективно бореться з алкоголізмом, курінням і пристрастю до кави.

Автори дослідження назвали цей феномен тетрисотерапиєю і вважають, що вона працює.

Крім того, тетріс здатний допомагати людям з ледачим оком. Офтальмологи в якості рекомендацій для лікування цієї недуги радять закривати здоровий очей, таким чином активуючи роботу "ледачого".

Однак, трохи адаптувавши класичну гру дослідники з університету Макгілл в Канаді змусили обидва ока одночасно стежити за зображенням на екрані.

Спеціальні окуляри поділяють зображення, змушуючи очі бачити різні картинки: один стежить за падаючими блоками, а іншого – за рядами внизу. В результаті обидва ока змушені працювати злагоджено.

Нагадаємо, дослідники з'ясували, що викликає провали в пам'яті. Вчені аналізували дані про стан мозку пацієнтів у віці від 33 до 59 років.

Як повідомляв Знай. ua, вчені розкрили перші симптоми раку мозку, на які ми не звертаємо увагу. Лікарі визначили найпоширеніші симптоми раку мозку, які можуть призвести до спалаху хвороби.

Знай. ua писав, що вчені назвали смертельну дозу яєць. У дослідженні вчених взяли участь 30 тисяч осіб, дані збиралися протягом 17 років.