Британські дієтологи зійшлися на думці, що селера - одна з кращих рослин для здорового кишечника.Повідомляє Clutch.

Найкраще будь-яка рослина засвоюється у вигляді соків, і селера тут не виняток. Справа в тому, що сік найбільш швидко засвоюється, проникаючи в тіло людини практично на клітинному рівні, приносячи всю енергію і всі корисні властивості рослини безпосередньо в клітини організму, проникаючи в кров і лімфу.

Чому саме селера:

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще
  • Селера багата на клітковину, яка відмінно стимулює роботу кишечника.
  • Сік селери - відмінне джерело магнію і марганцю. Ці мінерали дуже важливі для підтримки нормального процесу травлення в організмі. Марганець відповідає за стимуляцію вироблення важливих ферментів, що підвищують швидкість розщеплення їжі, а магній сприяє активному витрачанню харчових калорій в процесі виробництва енергії.
  • Низька калорійність селери ще один привід включити його в свій раціон.
  • Крім усього перерахованого вище, вчені з'ясували, що зелень селери — непоганий засіб для профілактики перевтоми і деяких нервових розладів.
  • А ще цей овоч відомий високим вмістом антиоксидантів, які сприяють поліпшенню стану серцево-судинної системи.

Якщо у вас немає соковижималки, можна скористатися теркою або м'ясорубкою. Протріть або пропустіть через м'ясорубку стебла селери, а після відіжміть через марлю.

Експериментуйте з селеровим фрешем, додавши до нього шпинат, яблуко або інші зелені фрукти, овочі.

Варто відзначити, що основним протипоказанням до вживання в їжу соку з будь-яких частин селери є алергічна реакція або індивідуальна непереносимість. У деяких випадках попадання на шкіру натурального селерового соку може викликати роздратування, схоже на опік.

Не варто вживати його пацієнтом з сечокам'яною хворобою, зниженим тиском та нирковою недостатністю. Навіть абсолютно здорові люди повинні пам'ятати, що надмірне вживання найкорисніших продуктів шкодить здоров'ю.

Нагадаємо, відомий дієтолог назвала найкорисніший колір продуктів. Всі ці ефекти виникають за рахунок молекул, які знаходяться в цій їжі. Це і ЕГКГ (epigallocatechin gallate), індол-3-карбінол, сульфорафан, теаніни, ізофлавони, глюкозинолати, фолати, катехіни і багато інших речовин.

Як повідомляв портал "Знай.uа", споживання волоських горіхів зменшує ризик розвитку депресії. Дослідники з Америки проаналізували харчові звички і психічне здоров'я 26656 тисяч чоловік.

Також "Знай.uа" писав, наш організм потребує в стабільному надходженні їжі протягом доби. Тому коли ми його обмежуємо в тому або взагалі не даємо їжі, він починає відчувати стрес, через що спалювання підшкірних жирів припиняється.