Рак — одне із найстрашніших захворювань. Хоча насправді термін "рак" означає понад 200 різних захворювань, при яких звичайні клітини починають ненормально розмножуватися, формують швидко зростаючу пухлину і можуть заражати сусідні органи.

Рак на ранніх стадіях не має ніяких яскраво виражених симптомів. Якщо говорити про рак мозку, то більшість хворих на цю недугу помічали щось дивне у своїй поведінці, проте не звертали на це уваги. Однак до них потрібно поставитися зі всією серйозністю.

Про це йдеться в дослідженні Королівського коледжу Лондона, опублікованому в журналі PLOS One.

Рак мозку виникає через аномальне ділення клітин, які до переродження були нормальними складовими самої тканини мозку, лімфатичної тканини, кровоносних судин, черепних нервів, мозкових оболонок, черепа, гіпофіза та епіфіза.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Хворі на рак мозку перерахували симптоми, які вони не сприймали серйозно на початку хвороби:

• проблеми з пам'яттю,

• схильність до втрати рівноваги,

• незграбність,

• погіршення зору,

• сонливість,

• ускладнена мова ("заплітається язик"),

• підвищена стомлюваність.

Зазвичай більшість людей пов'язували ці симптоми зі старінням або стресом на роботі. Більшість із них не зверталися до лікарів, коли відчували подібне. Однак згодом у них виникали підозри на інсульт або деменцію.

У 2018 році рак діагностували майже у 18 млн осіб. З них майже в 5 млн випадків хворобу можна було виявити на більш ранній стадії — тобто, раніше почати лікування і зробити його ефективнішим. Тому важливо постійно проходити обстеження лікарів, аби запобігти трагедії.

Нагадаємо, люди поділилися знімками з незвичайними вродженими особливостями.

Як повідомляв "Знай.ua", Софія Ротару проходить курси хіміотерапії: від цього фото мурашки по шкірі.

Також "Знай.ua" писав, що маленькі українці, не дивлячись на смертельні хвороби, вразили своїми картинами: їх творчість здатна сказати більше, ніж просто слова.