Рукавички містять в п'ять разів більше бактерій, ніж сидіння від унітазу.

Як повідомляє Daily Mail, поліефірні рукавички, які виготовлені з синтетичних волокон, містять найбільше бактерій, за ними слідують шкіряні і вовняні рукавички.

Дослідники з Лондонської школи гігієни і тропічної медицини зібрали зразки всередині і зовні всіх рукавичок, щоб вивчити концетрацию мікроорганізмів.

Гумові рукавички

Їх метод показав, що середнє значення присутності мікробів на сидінні унітазу складає 220. В той час, як рукавички склали 1000.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Обстеження, проведене фірмою-виробником туалетного приладдя "Initial Washroom Hygiene" серед 1500 чоловік, які носять рукавички, показало, що кожен сьомий ніколи не стирав їх, і майже дві третини робили це один раз на місяць або рідше.

Неясно, чи були виявлені на них бактерії потенційно небезпечними, але експерти стверджують, що основним способом виявлення мікроорганізмів та інфекцій є руки людей.

Доктор Саллі Блумфілд, мікробіолог і почесний професор Лондонської школи гігієни і тропічної медицини, сказала, що брудні рукавички навряд чи можуть викликати серйозні захворювання, але "як і руки, вони володіють потенціалом передачі мікробів".

Гумові рукавички

Втім рукавички не найстрашніше місце сховища бактерій. Не всі ними користуються, а ось смартфон практично є у кожного. І сам по собі він є способом передачі страшних інфекцій.

Кишкова паличка, золотистий стафілокок, грип — це не повний перелік бактерій і вірусів, якими усіяні екрани вашого смартфона.

Дослідження 2017 року довело, що на девайсах мешкає в 10 разів більше бактерій, ніж в туалетах. І справа в тому, що багато людей забувають банально протирати телефон, через що хвороботворні організми накопичуються і починають становити загрозу

Експерти рекомендують протирати смартфон хоча б раз в день, щоб зменшити ризик розповсюдження інфекції. Також важливо дотримуватися власної гігієни — регулярно мити руки.

Бактерії на телефоні

Нагадаємо, медики винайшли "розумні наклейки", які моніторять показники здоров'я і ймовірність виникнення різних захворювань.

Як повідомляв портал "Знай.uа", британські дослідники успішно протестували пристрій штучної підшлункової залози.

Також "Знай.uа" писав, американським вченим вдалося виростити фрагмент сітківки людського ока.