Вживання великої кількість м'яса підвищує ризик ранньої смерти.

Про це заявили вчені з Університету Східної Фінляндії.

Дослідники протягом 20 років спостерігали та аналізували харчові звички у більш ніж 2,5 тис. осіб. Вік випробовуваних до моменту початку проекту складав від 42 до 60 років.

"Захоплення червоним м'ясом і його вживання в кількості, що перевищує 200 грамів на день, було пов'язано з підвищеним на 23% ризиком смерті". кажуть вчені

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Якщо в раціоні людини переважає тваринний білок над рослинним, то вона більш схильна до передчасної смерті. Тваринні білки надзвичайно шкідливі для пацієнтів, які страждають на цукровий діабет другого типу, серцево-судинними і онкологічними захворюваннями.

Нагадаємо, що вчені з Альбертського університету, Канада провели масштабні дослідження в результаті чого з'ясували, що на стан мозку і когнітивне здоров'я у старшому віці надають значний вплив освіченість людей, а також їх повсякденна діяльність.

Фахівці встановили основні фактори здатні стримати старіння мозку і розвиток хвороби Альцгеймера у віці старше 55 років.

Раніше портал писав, що вчені з Університету Тафтса в США після довгих років досліджень прийшли до висновку, що подовжують життя і зменшують ризик передчасної смерті тільки ті вітаміни і мінерали, що містяться в рослинній їжі, а не в харчових добавках.

Фахівці проаналізували дані, отримані під час дослідження за участю 27 тисяч дорослих американців у віці 20 років і старше. В ході опитування добровольці повідомляли, що вони їли в останні 24 години і брали вони добавки протягом останніх 30 днів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені з Китаю створили генетично модифікованих макак-резусів. Вони впровадили в геном мавп ген людини MCPH1, який бере участь в розвитку мозку.

Також "Знай.uа" писав, смертельний супергрибок йде по світу, експерти розводять руками. Вчені попереджали про страшну інфекцію ще три роки тому, але їх ніхто не послухав.