Про користь цього коренеплоду відомо навіть дітям. Це один з найдоступніших, смачних і корисних овочів. Існує думка, що морква навіть допомагає у боротьбі з раком. Повідомляє Clutch.

До всього іншого, у моркви є ще один плюс її калорійність становить 32 ккал на 100 грамів продукту.

Здоровій людині рекомендується вживати 3–4 морквини на день. Дітям достатньо одного невеликого коренеплоду на добу.

Дізнайтеся про те, які хвороби можна запобігти, якщо вживати солодкий коренеплід в достатній кількості.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Джерело каротину

Повідомляється, що щоденне вживання 2,8 мл бета-каротину в день знижує ризик розвитку раку аж на 40%. Крім того, ця речовина сприяє поліпшенню стану шкіри, уповільнює процес старіння, поліпшенню імунітету, зору, і настрої.

Корисні властивості моркви допомагають впоратися з курячою сліпотою, погіршенням зору, патологією сітківки.

Варто врахувати, що вітамін А засвоюється з жиром. Тому овочі, що містять каротин, доцільніше всього вживати у вигляді салатів і вінегретів, заправлених сметаною або рослинним маслом.

У моркві міститься багато антиоксидантів

Антиоксиданти частково запобігають тій шкоді, яку наносять клітинам організму вільні радикали, підвищуючи ризик розвитку хвороб старіння і раку. До речі, найбільше антиоксидантів міститься в моркві, вареній у мундирі.

Калій, яким багата морква, ефективно захищає серцево-судинну систему від розвитку атеросклерозу, також він корисний при варикозному розширенні вен.

Регулярне вживання моркви знизить зменшить навантаження на м'язи і суглоби. Також наголошується ефективність моркви при мігрені.

Травна система. Моркву рекомендують їсти тим, хто страждає розладом травлення, запорами.

Поліпшить стан ротової порожнини

Фахівці стверджують, що жування сирого овоча протягом декількох хвилин знижує кількість хвороботворних організмів у роті в три рази.

Нагадаємо, ці ягоди покращують роботу мозку і захищають від смертельної хвороби.

Як повідомляв портал "Знай.uа", медики розповіли про неймовірну користь східної пряності. Однако, застосовувати спеції у лікувальних цілях варто тільки після попередньої консультації з фахівцем.

Також "Знай.uа" писав, експерти назвали небезпечну зелень. Незважаючи на всі свої корисні властивості, ця зелень може дуже нашкодити.