Інсульт є гострим порушенням мозкового кровообігу, розвивається стрімко – від декількох хвилин до декількох годин – і тягне за собою загибель нервових клітин від кисневого голодування. Інсульт – серйозне захворювання, від якого ніхто не застрахований. Повідомляє Clutch.

За статистикою кожні 4 хвилини у світі хтось помирає від інсульту. Уберегти себе від цього можна тільки вчасно звернувшись до відповідного лікаря за допомогою.

Інсульт трапляється, коли припиняється кровообіг в мозок. Його небезпека полягає не тільки у високій смертності, але й в страшних наслідках: параліч, пошкодження мозку від яких іноді оговтатися повністю неможливо.

До речі, тіло людини попереджає про загрозу за місяць до небезпечного зриву. Головне, не пропустити таке попередження. Потрібно звернути увагу на сильний біль у шиї та голові. Напади гикавки, як не дивно, теж один із сигналів.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Проблеми з диханням, запаморочення і слабкість — все це неприємні симптоми, повторення яких говорить про небезпеку.

Інсульт може статися у будь-якому віці, тому дуже важливо бути на сторожі і знати про низку ознак, які допоможуть розпізнати його заздалегідь:

  • Оніміння кінцівок, лівої або правої сторони обличчя
  • Проблеми з відтворенням або розумінням мови, плутанина думок
  • Різке погіршення зору
  • Напади сильного головного болю
  • Проблеми з артеріальним тиском і рівнем холестерину в крові

Побачивши явний прояв однієї з ознак вище – негайно телефонуй в швидку, не варто нехтувати такою небезпекою.

Також варто знати про чинники, які збільшують ризик інсульту:

  • Куріння і зловживання алкоголем
  • Сидячий спосіб життя і відсутність заняття спортом
  • Діабет
  • Спадковість
  • Зайва вага

У жінок також заслуговують на увагу два додаткові фактори. При прийомі протизаплідних препаратів ризик інсульту дещо збільшується, не варто зловживати таким видом контрацепції. Також жінки, які пережили пологи знаходяться в зоні ризику.

Нагадаємо, головні дієтичні помилки, які вбивають мільйони людей. Перевірте, яких корисних продуктів не вистачає у вашому щоденному раціоні.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені знайшли надійний спосіб продовжити життя. Люди, які отримували ці вітаміни в потрібній кількості, рідше вмирали через хвороби системи кровообігу.

Також "Знай.uа" писав, про 9 найбільш небезпечних продуктів на сніданок. У список увійшли навіть звичні всім продукти.