Коли діти часто хворіють, батьки одразу ж в усьому звинувачуюють поганий імунітет. Однак у лікарів на це інша думка.

Так, відомий лікар-педіат Євген Комаровський розповів, чому насправді хворіємо на ГРВІ та як це пов'язано імунітетом.

лікар Комаровський

На думку лікаря, якщо дитина часто хворіє – у нього немає проблем з імунітетом. Свою точку зору він аргументував тим, що знижений імунітет зазвичай тягне за собою ускладнення захворювання. Також медик детально розповів, чи потрібно звертатися в такому випадку до препаратів для зміцнення імунітету.

"Дитина, яка відвідує дитячий колектив, цілком може хворіти на ГРВІ від 6 до 12 разів на рік, і це зовсім не говорить про те, що у нього слабкий імунітет. Елементарна логіка підказує, що якщо за рік людина захворіла 12 разів, то це означає, що вона 12 разів зуміла одужати!" – говорить Комаровський.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

хвороба

Доктор Комаровський також розповів про природу частих захворювань. На його думку вся вина не в імунітеті, а в тому, що батьки погано займаються профілактикою захворювань у дітей, нехтуючи основними та простими правилами, натомість напихають малюків вітамінами та ліками "для імунітету".

"Часті хвороби — це не слабкий імунітет, а недотримання основних правил профілактики ГРВІ. А реальні проблеми з імунітетом проявляються перш за все тим, що банальні ГРВІ закінчуються бактеріальними ускладненнями. У той же час реальної і найчастішою причиною ускладнень є знову-таки не проблеми з імунітетом, а невміння батьків правильно допомогти дитині під час хвороби", - вважає педіатр.

Комаровський підкреслив, що не існує засобів для "підняття імунітету". Він зазначив, що для реального створення імунітету важливий свіже повітря, фізична активність, прогулянки та інші корисні дії для загального зміцнення організму як дорослих, так і дітей.

Як підкреслив лікар, насправді термін "застуда", який часто вживають батьки чи лікарі не має сьогодні місця серед захворювань. Оскільки, за словами лікаря, коли ми говоримо про застуду, слід розуміти, що дитина захворіла через переохолодження оргнізму. Але сьогодні сучасний одяг та взуття добре захищає від переохолодження. Тому, скоріш за все, якщо дитина нездужає, то мова йде про віруси чи інфекцію.

Нагадаємо, лікар Комаровський дав пораду, що робити під час гикавкиу дітей.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Комаровський розповів, чому проголосує за Зеленського.

Також портал "Знай.uа" писав, що Комаровський навчив матусь міряти температуру.