Популярний в Україні дитячий лікар Євген Комаровський відомий також як телеведучий програми "Школа доктора Комаровського". Крім того, медик ще й активний користувач соцмереж, де також дає корисні поради батькам стосовно дітей. Наприклад, на своїй сторінці в Instagram лікар часто відповідає на питання користувачів, які стосуються дітей. У новому випуску своєї рубрики доктор Комаровський розповів, як сварки батьків виляють на здоров'я дітей.

Доктор Комаровський

"Як конфлікти між батьками впливають на здоров'я дитя? Звичайно погано впливають. Насамперед тому, що коли мама постійно з'ясовує стосунки з татом і навпаки, то дитині дуже хочеться привернути увагу мами і тата, щоб ви відволіклися від лайки і підійшли до неї, поговорили з нею. І тому, в такій ситуації, дитині хворіти якось дуже навіть комфортно. Але є ще одна проблема. Коли тато з мамою постійно з'ясовують стосунки, важко уявити, як вся сім'я дружно пішла погуляти, як мама з татом їдуть кудись подорожувати, коли у всіх гарний настрій.

Звичайно ж конфлікти між батьками погано впливають на здоров'я дитя, але бронхіальна астма частіше розвивається не від того, що ви сваритеся, а від того, що ви не вмієте правильно допомогти дитині із гострою респіраторною вірусною інфекцією і не можете створити в будинку нормальні параметри температури і вологості. Звичайно вам не до того, адже ви весь час лаєтеся. То може припиніть?", - написав Комаровський.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Зазначимо, що раніше відомий педіатр також розповідав про те, як привчити дитину до самостійності. Одна з матусь написала лікарю: "Доктор, допоможіть мені — вже опускаються руки все робити за доньку. Вона абсолютно нічого не хоче робити сама: я її розчісую, заплітаю, одягаю, складаю їй портфель, насипаю в тарілку їжу, відвожу в школу і зустрічаю, увечері мию… Вона буде півгодини сидіти з не зав'язаними шнурками, поки я, втративши терпіння, все-таки не зав'яжу їх... Що мені робити, як привчити дитину до самостійності?". Що відповів доктор Комаровський, читайте тут.

Нагадаємо, Комаровський пояснив українцям, як діти повинні носити шарфики.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Комаровський розповів, чому проголосує за Зеленського.

Також портал "Знай.uа" писав, що Комаровський навчив матусь міряти температуру.