Більшість дітей не люблять таку страву, як каша. Відомий лікар-педіатр Євген Комаровський розповів, чи дійсно такі необхідін каші дітям та що робить цю страву некорисною.

Про це медик розповів у своєму відеоблозі на каналі YouTube.

лікар Комаровський

За словами ілкаря, злаки, які ми використовуємо для приготування каш, безумовно корисні та потрібні для дитячого організму. З них діти отримують необхідні вітаміни та мікроелементи. проте не всі знають, як правильно їх готувати.

крупи

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Наприклад, коли ми варимо гречану кашу, помилково додаємо в неї молоко. Користі від такої страви буде не багато, і ось чому:

"Те в чому ми варимо, впливає на корисність чи некорисність конкретної крупи. Беремо гречку, де багато заліза, варимо її в молоці. І кальцій, що в молоці, конкурує з залізом, і все це залізо в каші абсолютно марно. Тому тут більше підійде вода".

Дієтологи всього світу виділили сім найкорисніших круп.

Як підкреслив Комаровський, гречку визнали найкориснішою. А що найцікавіше, про цю крупу мало хто знає в інших країнах. Її почали культивувати вперше в Індії, але самі індуси її не їдять.

гречка

Крупа №2. Це вівсянка. А користь цієї крупи визначає те, як вона оброблена. Наприклад, вівсянка швидкого приготування - це один з найнебезпечніших продуктів. Варто обирати звичайні вівсяні пластівці.

вівсяні пластівці

Крупа №3. - перловка. Це була улюблена каша римських гладіаторів, а зараз їдять її менше, до того ж, за словами лікаря, люди вже втратили культуру її правильного приготування.

Роблять її з ячменю. Вона багата на клітковину, яка допомагає роботі кишечника. Також у ній багато білку та заліза.

перловка

На русі її готували ледь не добу. Спочатку на ніч замочували, потім томили в печі протягом 12 годин. Додавали молока та насолоджувалися смаком та користю. Сучасні мами навряд чи стануть з нею возитися так довго.

Крупа №4. Пшоно. Також поступово втрачається культура споживання пшоняної каші. Хоча про цю кашу не слід забувати, вона дуже корисна для дітей та досить доступна в ціні.

пшоняна каша

Крупа №5. Кукурудзяна, яка прийшла до нас з-за океанів.

кукурудзяна крупа

Крупа №6. Це місце посів рис. Відношення до рису таке ж, як і до вівсянки. Важлива обробка цієї крупи. Білий рис - в ньому нічого корисного. А от бурий рис - це джерело користі.

рис

Під номером 7 у нас розташувалося насіння льону. Як підкреслив лікар, про страви з нього мало хто знає. Унікальність льону є в тому, що це є мало не єдиним продуктом рослинного походження, яке містить такий цінний елемент, як Омега-3. Про нього ми знаємо хіба у вигляді риб'ячого жиру.

насіння льону

Наші бабусі постійно використовували насіння льону та льняну олію. Шкода, що я традиція втрачається.

Також лікар нагадав, що вже давно час забути про манку. Ця крупа довго лишається в кишківнику та містить забагато вуглеводів. Крім того, не раз говорилося про шкоду глютену, який містить манна крупа.

Нагадаємо, лікар Комаровський розповів про головні правила зупинки носової кровотечі у дітей.

Як повідомляв портал Знай.ua, лікар Комаровський розповів про головні помилки батьків у зміцненні імунітету дітей та чому вони так часто хворіють на ГРВІ.

Також Знай.ua писав про те, що Комаровський навчив матусь міряти температуру.