Рак - це не вирок. Головне не зволікати якомога швидше звернутися до лікарів. Сьогодні рак на ранніх стадіях лікується. Лікарі-онкологи склали топ-5 ранніх симптомів раку, на які обов'язково потрібно звернути увагу.

Про це пише "U-news".

За словами фахівців, онкологія зазвичай проявляє себе тільки на пізніх стадіях захворювання, коли медицина виявляється безсилою. Тому ці симптоми можуть бути своєрідним сигналом, що з організмом щось не так.

погане самопочуття


На першому місці серед можливих симптомів раку опинилась хронічна втома. Зазвичай цей симптом пояснюється нестачею сну або гормональним дисбалансом, однак якщо цей стан зберігається протягом тривалого часу, а відпочинок не допомагає, слід звернутися до лікаря.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Другий рядок списку зайняли коливання у вазі. Цей симптом часто вказує на розвиток злоякісної пухлини. Якщи ви раптово схудли при нормальному харчуванні, або ж навпаки, сильно набрали вагу без причин, це сигнал, що слід звернутися до медиків.

Третя позиція у списку симптомів належить постійному або періодичному болю, який людина відчуває в певній частині тіла. Зазвичай пацієнти ігнорують цей факт, однак будь-яка біль, яка спостерігається протягом довгого часу, ненормальна.


На четвертому місці списку виявилися новоутворення на шкірі. На онкологію можуть вказувати родимки, гнійники, фурункули і навіть банальні прищі.

На п'ятому місці лікарі виділили такий симптом, як постійно підвищена температура тіла. Звернутися до медиків потрібно, якщо вона коливається в межах 37 градусів, і це при тому, що інших ознак хвороби, наприклад ГРВІ, немає.

Також онкологи рекомендують звернути увагу на постійний кашель, прискорене сечовипускання, особливо з кров'ю, і набряки.

Нагадаємо, стало відомо, скільки щороку в Україні діагностують випадки захворювання на рак. Цифри шокують.

Як повідомляв портал Знай.ua, американські вчені зробили шокуюче зізнання про біодобавки.

Також Знай.ua писав про те, що медики розповіли, про що може свідчити надмірна пітливість, особливо якщо дезодоранти не допомагають.