У Міністерстві охорони здоров'я назвали нормальну температуру тіла здорової дорослої людини — вона повинна становити 36,5 - 37 градусів за Цельсієм.

Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я у відповіді на запит видання УНН.

У МОЗ зазначили, що у людини температура тіла підтримується на постійному рівні - 36,5-37,0 градусів за Цельсієм. Ця сталість забезпечується двома процесами — теплоутворенням та тепловіддачею.

У нормі в спокійному стані в пахвовій ямці температура тіла становить +36,5…+36,9 градуса за Цельсієм. Водночас температура внутрішніх органів людини може бути вища. Наприклад, у печінці вона становить +38…+38,5 градусів за Цельсієм, в ділянці гомілковоступневого суглоба — приблизно +30 градусів за Цельсієм, а на пальцях ноги +24,5 градуси за Цельсієм. Оральна температура, яка є найбільш зручним типом вимірювання температури, становить +37,0 градусів за Цельсієм.

Зазначимо, що важливо також випивати норму води. Людині в середньому потрібно випивати 8-10 склянок води в день. Це залежить від ваги людини і її активності протягом дня. Однак існує оптимальний графік прийому води для того, щоб організм отримував від цього максимальну користь.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, що вечірні фізичні тренування приносять організму людини набагато більше користі, аніж денні чи ранкові.

Як повідомляв "Знай.ua", Комаровський розповів про головну оману батьків: так ліниві дорослі заспокоюють свою совість. У новому випуску своєї рубрики в Instagram доктор Комаровський розповів про вживання ехінацеї для зміцнення імунітету.

Також "Знай.ua" писав, що шведські вчені прийшли до висновку, що частота серцевих скорочень у стані спокою, рівна 75 ударів на хвилину, подвоює ризик передчасної смерті серед чоловіків.