Язику здорової людини властивий світло-червоний колір. Якщо організм здоровий, то язик повинен бути ще і вологим.

При низькому рівні гемоглобіну він стає блідим. Синюватий відтінок говорить про хвороби серцево-судинної системи, а якщо язик має жовтуватий відтінок, значить жовчі в жовчному міхурі в надлишку.

Процес на всьому язику говорить про проблеми з ШКТ, однак зустрічаються випадки нерівномірного розподілу нальоту, що говорить про інтоксикацію товстого кишечника або нестабільну роботу нирок.

Популярні новини зараз
Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

Вчені радять особам, які виявили на своєму язику подібні відхилення не затягувати і терміново звернутися до фахівця.

Нагадаємо, що медики довели, що група крові впливає на імунну систему таким чином, що ризик деяких поширених захворювань може збільшуватися. В залежності від вашої групи крові: I (О), ІІ (А), III (В) або IV (АВ) — ви можете бути схильні до таких захворювань, як порушення роботи серця, рак і тому подібне.

Порушення пам'яті

Найбільше схильні до цієї хвороби люди, які мають IV групу крові. Особливо це стосується літніх людей — на відміну від інших, вони мали труднощі в навчанні і запам'ятовуванні.

спорт
спорт

Нагадаємо, вечірні фізичні тренування приносять організму людини набагато більше користі, ніж денні або ранкові.

В ході експерименту виявилось, що у вечірні години навантаження на 50% ефективніше. Повідомляється, що лабораторним щурам знадобилося менше кисню під час пізніх вправ. Крім того, в їх організмі був підвищений рівень субстанції, яка збільшує метаболічну активність тканин.

Як повідомляв "Знай.uа", Комаровський розповів про головну оману батьків: так ліниві дорослі заспокоюють свою совість. У новому випуску своєї рубрики в Instagram доктор Комаровський розповів про застосування ехінацеї для зміцнення імунітету.

Також "Знай.uа" писав, що шведські вчені прийшли до висновку, що частота серцевих скорочень у стані спокою, дорівнює 75 ударів на хвилину, подвоює ризик передчасної смерті серед чоловіків.