Алкоголь не може замінити анестезію. Хоча спирт і діє, як анестетик, але це небезпечно. До того ж багато знеболювальне та інші препарати несумісні з алкоголем.

Опіки не можна мазати олией або маслом, адже вони створюють плівку, яка не дозволяє кисню дістатися до рани. Це призведе до того, що рана не буде гоїтися, а біль посилитися. Краще охолодити місце опіку.

Обмороження не можна розтирати. Це призводить до спазму судин, погіршується кровообіг і вони стають ламкими, таким чином можна нанести шкірі мікротравми. При обмороженні вух, пальців або щік, потрібно піти з морозу і поступово відігрітися.

Якщо хтось подавився – не можна ляскати по спині. Це може лише погіршити ситуацію. Самий кращий варіант у такому випадку – щоб чоловік прокашлявся.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

При вивихах і розтягненнях грілка тільки завдасть шкоди. Тепла грілка збільшить біль і напухлость пошкодженого місця. Потрібно прикласти лід, обмежити руху і дістатися в трампункт.

При кровотечі з носа не закидати голову назад. Це може сприяти тому, що кров просто змінить свій напрямок і буде йти в новоглотку. Необхідно сісти прямо, трохи нахилитися вперед. В ніс помістити тампон з перекисом водню, а на перенісся покласти щось холодне.

Марганцівка може нашкодити. Даний засіб хоча і вбиває інфекцію, але варто пам'ятати, що це скупчення микрокристаликов і використовувати її потрібно акуратно. Вони розчиняються у воді не до кінця, лише при кип'ятінні. Крістал марганцівки, якщо потрапить на слизову шлунка, може викликати серйозний хімічний опік.

Нагадаємо, як правильно підтримувати водний баланс в організмі.

Як повідомляв Знай. ua, собаки здатні продовжити життя людині.

Знай. ua писав, що як визначити, якої хвороби схильні саме ви.