Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, чому твердження "Не нервуй, нервові клітини не відновлюються" помилково. Вона зазначила, що протягом життя вони мають властивість як помирати, так і народжуватися знову.

"Нейрони гинуть і народжуються всю нашу життя, хоча і з різною інтенсивністю. У людей процес утворення нових нейронів найінтенсивніший в дитинстві. При цьому нейрони гинуть насамперед не з-за стресу, а з-за неправильного харчування, алкоголю, вихлопних газів, недоліку руху, і навіть навчання і спілкування", - пояснила Супрун.

Чиновниця зазначає, що поки мозок живий, то він постійно будує нейронні мережі. З цієї причини людям потрібно підтримувати здоров'я мозку, щоб йому легше було це робити.

"В мозку все життя відбуваються перебудови нейронних мереж, поява та загибель нейронів, і нам необхідна стимуляція різними факторами, щоб підтримувати здорову роботу мозку", - пише Супрун.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Так, в. о. міністра порадила українцям дотримуватися правильного харчування, регулярно займатися спортом і вести активне соціальне життя.

Раніше повідомлялося, що Виконуюча обов'язки голови Моз Уляна Супрун на своїй сторінці в Facebook вказала на шкідливі напої і назвала корисну альтернативу.

За її словами, пити воду з-під крана можна, тільки якщо вона відстояна і кип'ячена, а краще профільтрована.

"Відстоювання дозволяє шкідливим речовинам осісти. А фільтрація позбавляє воду від їх дрібних частинок, наприклад, іржі, а також іонів. Не забувайте вчасно міняти фільтр, інакше ці частки почнуть виходити з нього у воду, а не навпаки", — написала Супрун.

Нагадаємо, Супрун розповіла, як швидко зміцнити все тіло.

Як повідомляв Знай. ua, Супрун назвала основну причину смертності серед українців.

Знай. ua писав, що Супрун заборонила українцям пити мінералку і сік.