Популярний в Україні дитячий лікар Євген Комаровський відомий також як телеведучий програми "Школа доктора Комаровського". Крім того, медик ще й активний користувач соцмереж, де також дає корисні поради батькам стосовно дітей. Наприклад, на своїй сторінці в Instagram лікар часто відповідає на питання користувачів, які стосуються дітей. У новому випуску своєї рубрики доктор Комаровський розповів про загартовування дітей.

"Питання. До якого рівня можна знижувати температуру води у ванні, щоб не нашкодити дитині?

Відповідь. Ви знаєте, взагалі особливість води: дуже складно знизити температуру нижче 0 С, тоді вона перетворюється в лід і далі ви вже не можете. Насправді ніхто вас не просить засовувати дитину в крижану воду, але дитину можна полити водою, і вода може бути просто крижаною.

Головне в загартовуванні: дитина має від цього отримувати задоволення. Буває така температура води, коли в ній плаває лід, наприклад, і раптом це побачить бабуся і впаде, ви будете реанімувати бабусю. Навіщо цей екстремізм? Це нікому не треба. Для дитини немає небезпечної температури, є небезпечна температура для психіки батьків, і, знову-таки, небезпечна ситуація, коли батьки не володіють здоровим глуздом, коли ви раптом говорите: «Все, загартовуємо!», дитина кричить несамовито, ви ловите її, виливаєте холодну воду. Якщо дитина скаче, посміхається, їй подобається, всі члени сім'ї щасливі – ось вам і чудова температура", - розповів лікар.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Нагадаємо, Комаровський розповів, як сварки батьків впливають на дітей. Доктор Комаровський закликав батьків не "вбивати" дітей своїми сварками.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Комаровський розповів, чому проголосує за Зеленського.

Також портал "Знай.uа" писав, що Комаровський навчив матусь міряти температуру.