Раніше офіційна медицина не хотіла співпрацювати з акушерами, які допомагали жінкам народжувати вдома. Втім часи змінюються і немає нічого неможливого. А деякі представники охорони здоров'я задумались навіть легалізувати такі пологи. Втім у нашій країні це законодавчо недопустимо.

Про це розповідає ТСН.

Більшість батьків пояснюють свій вибір на користь пологів вдома тим, що вони хочуть аби процес появи на світ нащадка був максимально природнім. Ще декого просто не влаштовують умови пологових будинків чи компетентність лікарів.

Про подібний досвід розповідає молода мама Ганна. Жінка тепер веде свій блог де розповідає багато цікавого про вагітність, пологи та дітей.

Акушерка Ольга допомогла з’явитися на світ 300 дітям у різних країнах. Каже, що приймала пологи в Індії, Чехії, Швейцарії. Утім вона переконана, що домашні пологи підходять не всім.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Якщо мама хоче вдома, але батько в момент народження боятиметься, то народження вдома виключене", - пояснює.

вагітність, пологи

Крім того, не хочуть звертатися за допомогою до лікарів жінки, які бояться, що їх та дітей напихатимуть незрозумілими медикаментами.

Акушерка Надія 20 років допомагає жінкам народжувати. Вона приймала пологи в Аліни. Акушерка каже, що народжувати вдома може лише повністю здорова жінка. "Якщо ми розділимо всіх жінок на три групи ризику: низький, середній і високій. Середній і високій в Європі не можуть народжувати вдома навіть там, де це легально", - розповідає фахівець.

пологи в лікарні

Лікарі попереджають, що навіть якщо жінка не має патологій, все ж існує безліч ризиків пологів вдома. Крім того, жоден медик не скаже, наскільки вдало пройдуть пологи та які непередбачувані ситуації можуть виникнути в процесі. На сотню жінок є один-два випадки, коли все ж краще звернутися у пологовий. Саме тому домашні пологи потрібно легалізувати, аби жінка була захищена.

Офіційна медицина не визнає домашніх пологів. Однак нині окремі пологові будинки йдуть з акушерками на співпрацю.

"Для легалізації домашні пологів потрібен закон, окремий курс навчання для домашніх акушерок, їх ліцензування. Головне - це можливість транспортування жінки від її будинку до лікарні в межах десяти хвилин. Забезпечити це в Україні зараз не можливо",- розказує професор В’ячеслав Камінський.

Фахівець каже, що існують ускладнення, якщо не надати повноцінну кваліфіковану допомогу протягом 10-15 хвилин, то жінка або дитина може загинути.

дитя

Поки до породіллі швидка не може доїхати за десять хвилин, легальними пологи вдома бути не можуть. Однак уся медична спільнота погоджується, що в усіх пологових мають буди створені умови максимально наближені до домашніх, а втручання лікарів у природні пологи мають бути максимально обмежені.

породілля

Дивіться: Пологи вдома. Всі за та проти

Нагадаємо, дружина принца Гаррі 37-річна Меган Маркл вирішила відмовитись від допомоги лікарні та хоче народити первістка вдома, незважаючи на ризики та перестороги фахівців.

Як повідомляв портал Знай.ua, стало відомо, яким буде майбутнє дитини Меган Маркл та принца Гаррі.

Також Знай.ua писав про те, що в Україні запустили електронний рецепт на ліки.