Популярний в Україні дитячий лікар Євген Комаровський відомий також як телеведучий програми "Школа доктора Комаровського". Крім того, медик ще й активний користувач соцмереж, де також дає корисні поради батькам стосовно дітей. Наприклад, на своїй сторінці в Instagram лікар часто відповідає на питання користувачів, які стосуються дітей. У новому випуску своєї рубрики доктор Комаровський відповів на питання про те, як вціліти, якщо додому хтось прийшов весь у температурі і соплях?

Євген Комаровський

"Це залежить від того, яка у вас площа. Якщо однокімнатна квартира – шансів уціліти практично немає. Ви взагалі не захворієте, зустрівшись з вірусом, в одній з двох ситуацій: або ви вже перехворіли на цю інфекцію, або вам з приводу цієї інфекції було зроблене щеплення.

Однак, спробувати не захворіти можна. Головне, зменшити концентрацію вірусів у повітрі, яким ви дихаєте, регулярно капати в носи всіх здорових фізіологічним розчином, ізолювати по можливості потерпілого, виділити йому постільну білизну, посуд, рушник, регулярно протирати всі поверхні, яких торкаються руки, дезінфікуючими розчинами, хоча б мильною водою. Це все, власне кажучи, що ви можете зробити. Це не страшно хворіти на вірусну інфекцію, якщо ви знаєте правила допомоги", - говорить доктор Комаровський.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Раніше ми писали, що відомий і медійний український педіатр Євген Комаровський розповів батькам, як зробити безпечною дитячу кімнату. Так, серед іншого, лікар радить подбати про вікно, щоб воно було безпечним, а на підвіконні щоб нічого не стояло. Також Комаровський розповідає про меблі в дитячій і розетки.

Нагадаємо, Комаровський розповів, як сварки батьків впливають на дітей. Доктор Комаровський закликав батьків не "вбивати" дітей своїми сварками.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Комаровський розповів, чому проголосує за Зеленського.

Також портал "Знай.uа" писав, що Комаровський навчив матусь міряти температуру.