В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла українцям, як важливо правильно мити руки.
Новий пост Супрун присвятила у своєму Facebook до Всесвітнього дня гігієни рук.

"Шляхів розповсюдження патогенів та безліч мікробів. Найбільш універсальний і безпечний спосіб уберегтися від них - ретельно мити руки. Сьогодні Всесвітній день гігієни рук. Ми нагадуємо про чистих руках не тому, що вважаємо, що про це ніхто не знає. Ми нагадуємо, тому що часто забуваємо про прості речі, які дійсно важливі для здоров'я", - написала в. о. міністра.

Уляна Супрун

Як підкреслила Уляна Супрун, важливо не просто мити руки, обов'язково слід використовувати мило, оскільки без цього засобу миття буде неефективним.
Мило і його пінка допомагають змити бруд та мікроорганізми зі шкіри, в той час як популярні антисептичні спреї не усувають бруд і можуть викликати резистентність деяких бактерій.

діти

Чиновниця радить обов'язково мити руки у таких випадках:
- після повернення з вулиці додому
- до, під час і після приготування їжі
- до і після догляду за хворим
- після кашлю, чхання, видування носа
- після відвідування туалету
- після контакту з тваринами.

"Гігієна рук стосується виключно всіх, однак найбільше людей, які рятують наші життя - лікарів і всіх працівників медичних установ. Незважаючи на доступність сучасних методів дезінфекції, ризики отримання інфекції під час перебування в медичному закладі залишаються високими і сьогодні", - наголошує в.о. міністра.

"Чисті руки захищають нас від хвороб і зменшують потребу в лікуванні антибіотиками. Ретельно мийте руки і будьте здорові!", - додала Супрун.

Нагадаємо, лікар Комаровський дав поради батькам, чиї діти страждають від алергії на тварин.

Як повідомляв портал Знай.ua, Супрун поділилась власним досвідом боротьби з інформаційними бульбашками.

Також Знай.ua писав про те, що Уляна Супрун порадила українцям побільше голодувати. Так корисно.