Нове дослідження косметичних засобів не на жарт стривожило вчених. Дослідники з'ясували, що сонцезахисний крем, без якого не можуть обійтися більшість любителів позасмагати на пляжі, небезпечний для здоров'я. Повідомляє Clutch.

Так спеціалісти стверджують, що хімічні складові такого засобу можуть потрапляти в кров і досягати концентрації, що перевищує допустиму 419 разів.

Проведене ними дослідження показало, що оксибензон, що входить до складу сонцезахисного крему, в плазмі крові досягає концентрації в 206, 9 нг/мл, при максимально допустимій позначці 0,5 нг/мл

Небезпека оксибензона полягає в його канцерогенній дії на організм і порушення роботи гормонів, що цілком може спровокувати ембріотоксичну дія. Передбачається, що ця речовина може привести до раку.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Також розцінюється як речовина, що порушує роботу ендокринної системи людини.

Оксибензон являє собою хімічний ультрафіолетовий фільтр досить широкого спектру дії і високої сорбційної здатності, який також відомий під назвою бензофенони або дифенилметанон. Часто до цієї назви приєднують цифри, що означають його основну функцію в косметиці.

Цей інгредієнт здатний поглинати і відбивати ультрафіолетове випромінювання, а також володіє деякими властивостями консервантів, має специфічний запах, що нагадує запах герані, троянди.

Та не все так категорично: точних даних про вплив оксибензона на людський організм поки немає, а от сонцезахисний крем стане відмінним захистом від впливу ультрафіолетових променів на шкіру, і, як наслідок, — від злоякісної меланоми, найбільш поширеної та агресивної форми раку шкіри.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я України заявило про заборону тестування косметичних засобів на тваринах. Відповідно імпортувати таку косметику Україна також не буде.

Як повідомляв портал "Знай.uа", фахівці розповіли про неймовірну користь найдешевшої мазі. Це унікальний чудо-засіб від багатьох напастей за досить доступною ціною.

Також "Знай.uа" писав, дерматолог Меган Маркл розкрила секрет її бездоганної шкіри.