Кандидат медичних наук, лікар гінеколог-репродуктолог Максим Молодиченко розповів, як правильно жінці підготуватися до вагітності.

Про це він розповів в ексклюзивному інтерв'ю для "Знай.uа".

вагітність
вагітність

Якщо ви хочете дізнатися про всі підводні камені цього питання і про те, які дії потрібно робити, щоб довгоочікувана вагітність все ж настала, подивіться цей захоплюючий ролик. Молодиченко пояснив все просто і зрозуміло.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, що вагітність призводить до змін у корі головного мозку у матері.

Команда вчених з Університету Торонто в Канаді вивчила зовнішній шар сірої речовини, яка допомагає обробляти інформацію, і виявила, що реструктуризація кори відбувається задовго до народження дитини.

Слід зазначити, що медики вперше виявили дану закономірність. Попередні дослідження зосереджувалися на змінах в мозку матері в період після пологів.

вагітність
вагітність

Висновки нової наукової роботи підтверджують теорію "мамнезії", згідно з якою в період вагітності жінки стають більш забудькуватими і емоційними. Як вважають вчені, так відбувається, тому що мозок надсилає більшу частину ресурсів на потреби майбутніх новонароджених.

В рамках дослідження фахівці обстежили 39 майбутніх мам у віці від 22 до 39 років. Жінки двічі відвідали лабораторію: на третьому триместрі вагітності і через три-п'ять місяців після пологів.

вагітність
вагітність

Раніше ми писали, що стусани дитини в животику мами свідчать про те, що кроха вивчає власне тіло і околиці.

До такого висновку прийшли вчені з університетського коледжу Лондона після того, як проаналізували мозкові хвилі 19 дводенних немовлят, деякі з яких народилися раніше відведеного терміну.

Медики зупинили свій вибір на недоношених немовлятах, тому що, як вони припускали, такі діти поводяться так, немов ще знаходяться в утробі матері.

Як повідомляв портал "Знай.uа", музика має снодійну дію і здатна вирішити ваші проблеми зі сном.

Також "Знай.uа" писав, дітки, які проводять більшу частину дня на животі, сплять міцніше.