Популярний в Україні дитячий лікар Євген Комаровський відомий також як телеведучий програми "Школа доктора Комаровського". Крім того, медик ще й активний користувач соцмереж, де також дає корисні поради батькам стосовно дітей. Наприклад, на своїй сторінці в Instagram лікар часто відповідає на питання користувачів, які стосуються дітей. У новому випуску своєї рубрики доктор Комаровський відповів на питання про те, як відучити дитину від пустушки.

Доктор Комаровський

"Запитання. З перших місяців життя я намагалася давати пустушку тільки в нічні години і то не завжди, або, коли мій малюк сильно вередував. Зараз моєму сину 2 роки, він просто не може жити без пустушки, доводиться прикріплювати її кліпсом до одягу. Як бути?

Відповідь. Головне, що ви повинні розуміти: жодних медичних способів відлучення від пустушки не існує. Способи – виключно педагогічні: терпляче роз'яснення, експерименти, пов'язані з втратою пустушки, зі схованкою пустушки і т. п. А проте, хотів би звернути вашу увагу на той факт, що шкода пустушки дуже сильно перебільшена, і, по суті, використовувати пустушку або ні – внутрішня справа вашої сім'ї.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Ось це і є найскладнішим, оскільки варто вашій дитині з'явитися з пустушкою в публічному місці, десятки людей зроблять вам як мамі зауваження (мовляв, яка ганьба, такий великий, а ще з пустушкою), після чого ви почнете відчувати почуття власної неповноцінності і пристрасне бажання негайно від пустушки позбутися. Звертаю увагу, що за довгі роки роботи педіатром, я ще жодного разу не бачив дитини, яка би пішла у школу з пустушкою. Рано чи пізно дитина від неї відмовиться. Чим пізніше це станеться, тим менше буде потрібно від вас суєти, зусиль і зіпсованих нервових клітин. Ще раз підкреслюю: боротися чи ні з пустушкою – особиста справа і індивідуальна проблема вашої сім'ї, лікарі вам не допоможуть, методи виключно педагогічні, коли їх використовувати – вирішувати вам", - написав доктор.

Нагадаємо, Комаровський розповів, як сварки батьків впливають на дітей. Доктор Комаровський закликав батьків не "вбивати" дітей своїми сварками.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Комаровський розповів, чому проголосує за Зеленського.

Також портал "Знай.uа" писав, що Комаровський навчив матусь міряти температуру.