Генетики з'ясували, що існує спадковий фактор при надмірній вазі і що потрібно зробити вже зараз щоб знизити ризик ожиріння в майбутньому.

Як пояснюють спеціалісти, ожиріння відноситься до багатофакторних захворювань.

До набору ваги часто призводить неправильне харчування, люди, які мало рухаються також повинні розуміти, що це не на користь оганізму. А також багато інших причин провокують одиріння.

Не можна виключати і спадкову схильність до появи зайвих кілограмів. Лікарі відзначають, що відсоток людей, які мають генетичну схильність до ожиріння досить великий - таких близько 40% пацієнтів.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Якщо у людини від надлишкової маси тіла страждає один з батьків, ймовірність ожиріння у майбутніх поколінь зростає в 2–3 рази в порівнянні з тими, чиї батьки мають нормальну вагу. Коли в обох батьків є надлишок жирової маси, ризик мати зайву вагу у нащадків зростає від 5 до15 разів. Причому поділу за статтю не існує – схильність до ожиріння передається як по чоловічій, так і по жіночій лінії в однаковому співвідношенні. Надмірна вага у підлітковому віці збільшує ризик ожиріння в подальшому в 17 разів. Тому дуже важливо дбати про харчування дитини та з малечку привчати до зорового способу життя.

діти з надлишковою вагою

Лікар вважає, що проблему зайвої ваги не можна ігнорувати та запускати. Адже надлишкова маса тіла підвищує ризики виникнення небезпечних захворювань, таких як діабет, гіпертонічна хвороба, інсульти, інфаркти, захворювання опорно-рухового апарату і навіть онкологія.

лікарня

Щоб визначити, чи маєте ви схильність до ожиріння, слід звернутися до лікарів-генетиків.

Нагадаємо, кодному знаку Зодіака назвали ідеальний спосіб схуднення.

Як повідомляв портал Знай.ua, ці смачні продукти допоможуть скинути зайве.

Також Знай.ua писав про те, що є спосіб схуднути без спорту.