Фахівці знайшли спосіб виявити рак за 5 років до захворювання.

Відповідне дослідження здійснили лікарі Медичного центру Бет Ізраель в США.

Вони пояснили, що справа в наявності в організмі деяких людей молекули KIM-1 білка, присутнього в онкохворих. За допомогою аналізу крові цю молекулу можна обчислити заздалегідь, що дозволять своєчасно почати боротьбу з недугою, що можливо вже розвивається.

"Наша робота – великий крок вперед, тому що KIM-1 є єдиним біомаркером крові, який перспективно показав відмінності між людьми з високим і низьким ризиком розвитку раку нирки", – пояснив доктор Девід Мюллер.

Лікування раку
Лікування раку

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Вчені відзначили, що рак нирок щорічно діагностується у 330 тисяч осіб. На ранній стадії п’ятирічне виживання становить понад 90%.

Також медики назвали важливі ознаки, за допомогою яких можна швидше виявити небезпечну хворобу.

Хронічна втома є важливим симптомом у визначенні страшного захворювання. При перших проявах варто звертатися до лікарів.

Про зміни в роботі організму свідчать різкі скачки ваги. Саме зміна маси тіла часто вказує на розвиток в організмі онкологічного захворювання.

Дискомфорт або постійні болі в певній частині тіла – тривожний дзвіночок. Медики відзначають, що будь-яка біль, якщо вона не проходить через кілька днів, не є нормою і може бути ознакою розвитку в організмі захворювання.

Новоутворення на шкірі завжди вказують на інфекцію або дисбаланс в організмі. На внутрішні проблеми можуть вказувати родимки, гнійники і фурункули.

Підвищена температура тіла в межах 37 з невеликим градусів може вказувати на небезпечну хворобу. Уважніше придивіться до сигналів власного організму.

Лікарі назвали ще кілька симптомів, які не можна залишати без уваги:

  • Безпричинний "кашель курця";
  • Часте сечовипускання;
  • Набряки;
  • Кров у кашлі або сечі.

Нагадаємо, смертельний супергрибок йде по світу, експерти розводять руками.

Як повідомляв Знай.ua, вчені розробили скляну зброю проти супербактерій.

Також портал Знай.ua писав, що ці продукти необхідні для мозку і в боротьбі зі стресами.