25 травня - Всесвітній день щитовидної залози. В. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун розповіла, що слід робити для здоров'я і нормальної роботи щитовидної залози.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

"Щитовидна залоза виробляє гормони тироксин і трийодтиронін, які беруть участь у регуляції низки біохімічних процесів, в тому числі - адаптації інтенсивності обміну речовин до потреб тіла в даний момент". Уляна Супрун

Уляна Супрун
Уляна Супрун

Щоб уникнути захворювань щитовидної залози Уляна Супрун радить:

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще
  • Замінити звичайну сіль на йодовану і додавати її в уже приготовані страви, щоб йод не випаровувався через нагрівання.
  • Споживати природні джерела йоду - морепродукти, морську капусту, білу рибу, овочі (картопля, редис, часник, буряк, томати, спаржу, зелений цибуля, щавель і шпинат), фрукти (банани, апельсини, лимони, дині, ананаси і хурму), яйця, яловичину та волоські горіхи.
  • Вагітним жінкам і молодим матерям слід приймати добавки йоду, добову норму повинен визначити лікар. Дітей від одного року або тих, хто вже на прикорму, варто годувати їжею, приготованою з використанням йодованої солі.
  • Перевіряти рівень тиреотропного гормону і відвідувати ендокринолога, щоб вчасно виявити недолік гормонів і при необхідності скорегувати раціон.

Сьогодні Світовий День щитоподібної залози, тож маємо хорошу нагоду розповісти, чому так важливо стежити за здоров’ям...

Geplaatst door Уляна Супрун op Zaterdag 25 mei 2019

Нагадаємо, Супрун пригрозила аптекам штрафами, і ось за що.

Як повідомляв раніше Знай.uа, відома своїми порадами Уляна Супрун знову взялася за своє і розповіла українцям про "непотрібність" швидкої допомоги.

Також портал Знай.uа писав, що Уляна Супрун дала кілька порад, щодо "шашличного" відпочинку.