Популярний в Україні дитячий лікар Євген Комаровський відомий також як телеведучий програми "Школа доктора Комаровського". Крім того, медик ще й активний користувач соцмереж, де також дає корисні поради батькам стосовно дітей. Наприклад, на своїй сторінці в Instagram лікар часто відповідає на питання користувачів, які стосуються дітей. У новому випуску своєї рубрики доктор Комаровський відповів на питання про те, як лікувати ангіну.

"Ангіна в обов'язковому порядку повинна лікуватися антибіотиками. Тут дуже часто є плутанина зі словами. Просто народна думка і навіть думка деяких лікарів зводиться до того, що вони називають ангіною будь-який біль у горлі. Червоне горло, червоні мигдалини – це ангіна. Але з точки зору класичної медицини ангіна – це гостра бактерійна інфекція, коли запалення в горлі викликано одним з двох мікробів, або стрептококом, або стафілококом.

Ваше завдання, розуміння того факту, що ангіна, яка не лікується антибіотиками, з дуже високим ступенем ймовірності може дати ускладнення на серце і нирки. Ангіна без антибіотиків швидше за все пройде, але її антибіотиками лікувати треба – це найефективніший спосіб зменшити страждання хворого та зменшити ймовірність ускладнень", - розповів лікар.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Нагадаємо, Комаровський розповів, як сварки батьків впливають на дітей. Доктор Комаровський закликав батьків не "вбивати" дітей своїми сварками.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Комаровський розповів, чому проголосує за Зеленського.

Також портал "Знай.ua" писав, що Комаровський навчив матусь міряти температуру.